Het album EVERY DAY van CELL(R) werd volledig opgenomen in de Centrale gevangenis van Leuven.

Alle nummers op dit album werden geschreven, ingezongen én ingespeeld door acht gedetineerden: 1 songwriter/muzikant, 4 muzikanten, 2 gastmuzikanten en 1 kunstenaar.

Allemaal hebben ze op hun eigen manier een link met muziek. Ze werkten samen binnen de complexe omstandigheden van de gevangenis en gingen door een lang en bewogen proces, maar slaagden er wonderwel in om een mooi resultaat neer te zetten.

 

BESTEL DE CD HIER
Wil jij ook graag bij de albumrelease van EVERY DAY – CELL(R) zijn? Dat kan!
Meer info hier
Artwork: Mamboleo

Dit album was er nooit gekomen zonder de toewijding, praktische hulp en grenzeloze inzet van deze mensen:

Sabine De Bock, cultuurfunctionaris bij De Rode Antraciet
Sabine begeleidde de band en faciliteerde de repetitiemomenten en opnames in de muziekkelder. Ze zorgde daarnaast voor de financiering van het grafische luik en het persen van de CD.

Anne Verbraeken, organisatieondersteuner bij CAW
Anne nam de algemene coördinatie van het project voor haar rekening. Ze bracht organisaties samen, betrok de gedetineerden in alle fases van het proces en begeleidde het groepsproces. Ze spendeerde heel veel tijd in de muziekkelder én is zelfs op het album te horen als backing vocal.

Gerry Koolen, vrijwillig moreel consulent bij de Stichting Morele Bijstand aan Gevangenen
Gerry toverde de kelder van de gevangenis om tot opnamestudio. Hij leverde niet alleen de opname-apparatuur, maar spendeerde uren samen met de muzikanten tijdens de opnames én aan de mixing en mastering.

Ninnia De Coster, Gagik Mouradian en Tania Ramoudt van deMens.nu
De medewerkers van deMens.nu zetten hun schouders mee onder de financiering van de CD-verkoop. Ze organiseerden in het kader van de Nationale Dagen van de Gevangenis evenementen buiten de gevangenis om het verhaal van de gedetineerden zichtbaar te maken en de CD te promoten.

Pieter Verbeeck van Moderator vzw
Moderator vzw zorgde mee voor de promotie van het album.

Met speciale dank aan de directie van de Centrale gevangenis van Leuven, FOD Justitie en Agentschap Justitie en Handhaving.

Contacteer ons: everyday.cellr@gmail.com
De volledige opbrengst van het album gaat naar Moderator forum voor herstelrecht en bemiddeling vzw draagt het herstelrechtelijk gedachtegoed uit.

Ze doen dit door

  • de uitbouw van een kwaliteitsvol bemiddelingsaanbod tussen slachtoffers en daders van misdrijven en hun directe omgeving;
  • het verbreden van het maatschappelijk draagvlakrond herstelrecht en bemiddeling.

Voor de betrokken gedetineerden was de keuze voor deze organisatie snel gemaakt. De missie van de vzw correspondeert op vele vlakken met de thema’s die op het album aan bod komen. Bovendien speelt Moderator zowel binnen als buiten de muren van de gevangenis een betekenisvolle rol voor slachtoffers en daders.

Meer info lees je op www.moderator.be