ZINE ZINE is een magazine gemaakt voor en door de bewoners van de Nieuwe Wandeling. Samen met printatelier Topo Copy en het museum voor hedendaagse kunst S.M.A.K. organiseerden we een project in de gevangenis van Gent waarbij gedetineerden publicaties maakten die in de gevangenis en daarbuiten worden verspreid.

Vanwege corona werden ontmoetingen en workshops onmogelijk. Topo Copy communiceerde daarom via postpakketten, zo konden de bewoners van de Nieuwe Wandeling toch aan de slag.
In zo’n pakket zaten naast een begeleidende brief ook blanco schetsboekjes, twee blauwe balpennen en ter inspiratie 6 prints met reproducties van kunstwerken die werden gemaakt met balpen uit de collectie van het S.M.A.K..

Een bundel balpentekeningen uit de losse pols

Het specifieke karakter van de blauwe balpen was voor dit magazine het vertrekpunt, een waarachtige reproductie van het ingezonden materiaal het resultaat.

Expo

De werken worden tentoongesteld in de exporuimte Tank Station van 8 tot 17 oktober. Tijdens de expo kan je het boek kopen voor 10 euro en de 70 tekeningen uit het boek bewonderen aan de muur.
  • Adres: Gouvernementstraat 5, 9000 Gent.
  • elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 14u tot 18u