Hoe gaan we vandaag om met schuld en verlossing? Met de boetepsalmen van Lassus achter de hand, gingen documentairemaker Griet Teck en Maud Seuntjens in gesprek met drie vrouwen uit de Gevangenis van Brugge. Binnen de muren en strikte regelgeving van de gevangenis, huist er een wereld op zich. De vrouwen zelf mochten niet in beeld worden gebracht, maar met muziek als middel en de teksten van het Oude Testament als inspiratiebron, schetst Griet Teck een intiem portret van drie vrouwen en hun persoonlijke beleving van schuld en verlossing.

De film is een co-productie van Concertgebouw Brugge en Musica – Impulscentrum voor Muziek in samenwerking met De Rode Antraciet, Penitentiair Complex Brugge, Psallentes o.l.v. Hendrik Elie Vanden Abeele , Marijn Clijsters en Cera.

Op 25 mei jl. kreeg de film zijn première in Concertgebouw Brugge. Tine Van Laeken, cultuurfunctionaris in de gevangenissen van Ruiselede en Ieper, nam na de vertoning deel aan een panelgesprek. Daarin had ze het o.a. over het doel van dit initiatief: “Met dit project proberen we de mens achter de gedetineerde te tonen en hem niet te reduceren tot zijn feiten en straf.”

Een tweede vertoning staat geprogrammeerd op zondag 30 juni, tijdens het AlbaNova Festival 2019 in Landcommanderij Alden Biesen. Na het einde van de documentaire zullen de zangeressen van Psallentes dit bijzondere werk bezingen.

Wil je er graag bij zijn? Meer info & tickets via albanovafestival.com.