Onze sportfunctionarissen zetten zich elke dag in om gedetineerden in beweging te krijgen. Omdat onze missie is om zuurstof van buiten de gevangenis naar binnen te brengen, zijn we op zoek naar teams die in de gevangenis tegen gedetineerden een wedstrijdje voetbal, volleybal, basketbal … willen gaan spelen.

We zoeken nog ploegen voor de volgende gevangenissen en sporten:

– Hoogstraten: voetbal en volleybal
– Hasselt: voetbal, basketbal, volleybal, badminton, pingpong
– Ruiselede: volleybal en voetbal
– Leuven: voetbal en volleybal
– Beveren: voetbal en volleybal

Jolien reageerde eerder al op een van onze oproepen en ging in 2017 pingpongen in de gevangenis van Hasselt. Ze schreef daar het volgende over:

“Ik ga naar Hasselt om te pingpongen in de gevangenis, zei ik enthousiast tegen mijn buurman. Hij keek bedenkelijk toen hij zijn vuilzak wegzette. Het deed me beseffen dat het inderdaad best een vreemde activiteit is voor een zondagnamiddag. Toch heb ik met twee vrienden hier ontzettend van genoten. De mooie sporthal en goede pingpongtafels deden meteen vergeten dat je in een gevangenis zat. Toen de gedetineerden binnenkwamen verwachtte ik een versnelde hartslag, maar die is er nooit gekomen. Of toch wel, maar dat was dan vanwege het pingpongen. We zijn er namelijk zwaar ingevlogen en hebben twee uur samen gespeeld. De pingpong gold ook als ijsbreker om een praatje te slaan en wat bij te leren over het leven binnen de muren. Toen een gedetineerde hoorde dat we van Brussel waren afgekomen, heeft hij echt zijn dankbaarheid en appreciatie naar ons geuit. Dat maakte deze activiteit nog waardevoller! Ik kan het alleen maar aanraden bij andere sportliefhebbers. Want wat je achtergrond of geschiedenis ook is: iedereen speelt toch wel eens graag pingpong?”

Zijn jullie het sportieve team dat – net als Jolien en haar vrienden – de uitdaging wil aangaan? Stuur ons dan zeker een berichtje op info@derodeantraciet.be.