In verschillende gevangenissen in Vlaanderen wordt tafeltennis gespeeld.

In de gevangenis van Hasselt spelen de gedetineerden af en toe tegen mensen van buiten de gevangenis. Jolien haar vrienden gingen in maart 2017 pingpongen in Hasselt. Ze zegt daar dit over: “Ik ga naar Hasselt om te pingpongen in de gevangenis, zei ik enthousiast tegen mijn buurman. Hij keek bedenkelijk toen hij zijn vuilzak wegzette. Het deed me beseffen dat het inderdaad best een vreemde activiteit is voor een zondagnamiddag. Toch heb ik met twee vrienden hier ontzettend van genoten. De mooie sporthal en goede pingpongtafels deden meteen vergeten dat je in een gevangenis zat. Toen de gedetineerden binnenkwamen verwachtte ik een versnelde hartslag, maar die is er nooit gekomen. Of toch wel, maar dat was dan vanwege het pingpongen. We zijn er namelijk zwaar ingevlogen en hebben twee uur samen gespeeld. De pingpong gold ook als ijsbreker om een praatje te slaan en wat bij te leren over het leven binnen de muren. Toen een gedetineerde hoorde dat we van Brussel waren afgekomen, heeft hij echt zijn dankbaarheid en appreciatie naar ons geuit. Dat maakte deze activiteit nog waardevoller! Ik kan het alleen maar aanraden bij andere sportliefhebbers. Want wat je achtergrond of geschiedenis ook is: iedereen speelt toch wel eens graag pingpong?

Er komen ook soms tafeltennisclubs in de gevangenis spelen. Op 2 april 2017 is Tafeltennisclub Tamara Hoeselt komen pingpongen in de gevangenis van Hasselt. Ze hebben ons nadien gecontacteerd omdat ze ons pingpongballetjes wilden schenken, en daar zijn we heel blij mee. Bedankt, Tamara Hoeselt, voor dit mooie gebaar!

De gevangenis van Oudenaarde heeft zelfs een professionele tafeltennisclub, TTC Welfare. Het laatste Nieuws schreef daar in september 2016 een artikel over, je kan dat hier lezen.