Nood aan extra zuurstof en nieuwe inspiratie? Kom tussen 3 mei en 30 juni wandelen in Wortel of Merksplas. Onze sport- en cultuurfunctionarissen stippelden twee wandelingen uit doorheen het unieke landschap van de oude landloperskolonies. Langs de routes kom je QR-codes tegen die je naar gedichten van Vlaamse en Brusselse gedetineerden leiden. Droef, grappig, hoopgevend, maar altijd verrassend!

Het initiatief kadert deels binnen ‘Heel het land’, een troostende tiendaagse (van 30 april tot 9 mei) die stilstaat bij elke vorm van verlies die de coronacrisis met zich meebracht. Niet onder de vorm van een massa-event, maar als een verbindend bubbel-event verspreid over vele locaties en met vele partners. Zo kan iedereen de mogelijkheid vinden om op zijn manier tijd en ruimte te krijgen voor troost en hoop.

Ook na afloop van Heel het land blijven onze poëzieroutes toegankelijk. Tot eind juni kan je de wandelingen downloaden en ‘ontsnappen in gedachten’ in Wortel of Merksplas.

 

Wandeling Wortel

De Wortelse wandeling is ongeveer 5 kilometer en cirkelt in de ruime omgeving van de gevangenis. Ze start aan De Klapekster, het bezoekerscentrum van Natuurpunt, Kolonie 41, Wortel (knooppunt 2).

Wandeling Merksplas

De wandeling in Merksplas volgt de route van het Vagebondjespad en is 6,5 kilometer lang. Ze start aan de Landloperskapel, Kapelstraat 8, Merksplas (knooppunt 51).

Meer info

heelhetland.be
FB-event Merksplas-Kolonie
FB-event Wortel-Kolonie

Geniet van de wandelingen! Alvast bedankt om daarbij de richtlijnen van Natuur en Bos te respecteren.