Door de sociale impact en de verbinding met de samenleving draagt sport bij tot een positief zelfbeeld en een waardevolle identiteitsbeleving voor gedetineerden. Daarom namen we samen met de Vrije Universiteit Brussel het initiatief om een cursus Aspirant Trainer met opvolgtraject binnen én buiten de muren voor hen te organiseren.

Startschot

Op uitnodiging van Thomas Chatelle, voormalig profvoetballer en nu student aan de VUB, vond eind november een startmeeting plaats. Medewerkers van De Rode Antraciet, de Koninklijke Belgische Voetbalbond, Voetbal Vlaanderen, ACFF en van La Balle aux Prisonniers engageerden zich tijdens die meeting om samen te werken en de ontwikkeling van de cursus en het bijhorende opvolgtraject tot een goed einde te brengen.

Traject buiten de muren

Het opvolgtraject houdt in dat we de ‘buitenwereld’ betrekken, in de eerste plaats voetbalclubs maar ook sociale organisaties, steden en gemeenten, topsporters,…  Het traject buiten de muren is, naast de opleiding zelf, een van de grote focuspunten van het pilootproject.

Hoewel het project nu nog in de voorbereidende fase zit en er nog heel wat werk moet gebeuren, kijken we al uit naar de eigenlijke start in september 2021!

Meer info over de partners:

VUB
Koninklijke Belgische Voetbalbond
Voetbal Vlaanderen
ACFF
La Balle aux Prisonniers
Sport Vlaanderen