Begin mei 2021 ging de eerste concrete actie binnen het DIALOOG-project van start. In de bibliotheek van Dendermonde en vanaf midden mei ook in de twee vestigingsplaatsen van het CAW zijn er flyers en gekleurde vouwvliegers beschikbaar. Burgers kunnen hier hun boodschap achterlaten. Gedetineerden in de gevangenis van Dendermonde krijgen dezelfde mogelijkheid. De boodschappen worden symbolisch overgevlogen, met de input gaan we verder aan de slag in het project.

Traject

De ‘herstelvliegers’ passen binnen een groter DIALOOG-project. DIALOOG gaat drie jaar lang samen met jou op zoek naar antwoorden op de vraag hoe we kunnen omgaan met conflict en herstel. Genuanceerde reflectie en dialoog tussen burgers over een samenleving gericht op herstel. Op het menu staan lezingen, debatten, films, verzamelen van verhalen, burgerpanels en een heuse herstelconferentie. Meer info vind je op dialoogherstel.org.

 

Partners

Deze actie in Dendermonde is een samenwerking tussen De Rode Antraciet, CAW Oost-Vlaanderen, Justitieel Welzijnswerk Dendermonde, Gevangenis Dendermonde, Justitiehuis Dendermonde, Moderator vzw, Stad Dendermonde en De Huizen vzw. Werk je graag mee aan het project? Contacteer sofie.vanbreuseghem@avansa-wd.be.