Van Eyck in de gevangenis | Lessenreeks ‘Kunst en cultuur’

In de gevangenis van Gent konden gedetineerden afgelopen maand deelnemen aan de lessenreeks ‘Kunst en cultuur’ Leerpunt Gent (Centrum Basiseducatie) reikt tijdens deze lessen algemene kunsteducatie op maat aan. Ook gedetineerden die minder vertrouwd zijn met kunst, vinden op die manier aansluiting. Buiten de gevangenismuren omvat deze cursus enkele bezoeken aan Gentse musea Omdat dit in een detentiecontext niet mogelijk is, haalden wij de musea naar de gevangenis.

Zo kwam een gids van het MSK (Museum voor Schone Kunsten) naar aanleiding van de grote Van Eyck-expo vertellen over het leven van de schilder en de werken die er te zien zijn. De echte schilderijen waren uiteraard niet mee gekomen, maar wel een reproductie en veel digitaal beeldmateriaal. 

Ook het S.M.A.K. (Stedelijk Museum voor Actuele Kunst) was te gast om te vertellen over hun collectie. Ze hadden o.a. ‘Kleine Catalogus van de Collectie van S.M.A.K’ bij. Die geeft op een heel begrijpelijke manier uitleg over een selectie van de werken die in het museum te zien is.

Gedetineerden die deelnamen konden zich achteraf ook zelf artistiek uitleven met tekenmateriaal.  

2020-04-20T08:24:37+00:00